Böyle kuyruk görülmedi! Haberi duyan koştu...

Şanlıurfa'da yardım ödeneği almak için adres kaydı yaptırmak isteyen Suriyeliler nüfus müdürlüklerine akın ederken, yetersiz personel nedeniyle nüfus müdürlüklerinde uzun kuyruklar oluştu.

Böyle kuyruk görülmedi! Haberi duyan koştu...
Böyle kuyruk görülmedi! Haberi duyan koştu...
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'da Haliliye ve Eyyübiye Nüfus Müdürlüğü'nde Suriyeli yoğunluğu yaşanıyor.

İç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya sığınan Suriyelilere yıl içerisinde belediyeler, yardım kuruluşları, STK ve hayırseverlerce çeşitli yardımlar yapılıyor. O yardımlardan biri de Kızılay tarafından sığınmacılara ulaştırılıyor. Şanlıurfa'da da Kızılay Suriyelilere yardım için ödenek çıkardı. Ödenekten faydalanmak isteyenlerin ise adres beyanına ihtiyaç duyulunca çok sayıda Suriyeli nüfus müdürlüklerine akın etti.

Yüzlerce Suriyelinin yardımdan faydalanmak için adres kaydı yaptırmak için gittikleri Eyyübiye ve Haliliye İlçe nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşturdu. Daha önce nüfus müdürlüklerinde görülmemiş bir kuyruk oluştu. Öyle ki kuyruk dışarı kadar taştı. Çok sayıda kişi soğuk havada sıra beklemek zorunda kaldı.

Bu görüntünün nedeninin ise personel eksikliği olduğu iddia edildi. Nüfus müdürlüklerinde çoğu bilgisayarın personel yetersizliğinden dolayı boşta kaldığı belirtilirken, Haliliye İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde 17, Eyyübiye İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde 16 personel eksiği bulunduğu belirtildi.

Nüfus müdürlüklerindeki yoğunluk nedeniyle kendi işlerini halledemeyen vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar personel eksikliğinin giderilip bu mağduriyetin önüne geçilmesini istiyor.

Ali BAŞAK / AJANS URFA

06 Ara 2016 - 11:21 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.


Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi