Af yok! Urfa'da düğünde silah sıkanlar gözaltına alındı

Şanlıurfa'da bir düğünde halkın huzurunu bozan ve güvenliği tehlikeye sokan 3 kişi yakalandı. Yaşanan olay, kentte silahsızlanmaya karşı Vali'nin kararlığını ortaya koymuş oldu.

Şanlıurfa'da artık düğünlerde silah sıkılmasına taviz verilmiyor.

Geçtğimiz günlerde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Urfa'nın 'silah' ile anılması kabul edilemez!" diyerek silahsızlanma çağrısında bulundu. Sivil Toplum Kuruluşlarından da destek alan Vali, kolluk kuvvetlerine çalışmalarını sıklaştırması ve kimseye taviz verilmemesi hususunda uyarılarda bulundu. Söz konusu karar, kısa sürede de hayata geçti.

6 Temmuz 2019 tarihinde Karaköprü ilçesi Batıkent Mahallesi'nde bir düğün salonu önünde silah sıkılması üzerine ihbarda bulunuldu. Karaköprü Polis Merkezi Amirliği ekipleri ihbarı değerlendirmek üzere düğün salonuna gitti ve güvenlik kameralarını inceledi. İnceleme sonucunda düğün sahibi damadın babası A.A., ile M.Ö., ve H.S., isimli şahısların havaya ateş açtığı görüldü. 3 şahıs yakalandı ve savcının talimatıyla ifadeleri alındı. Damadın babası A.A., olayı doğrularken söz konusu tabancayı da ekiplere teslim etti. M.Ö. ise silahı H.S.'den aldığını itiraf etti. H.S., ise düğünden sonra silahı kaybettiğini ifade etti. Ekipler A.A.,'yı serbest bırakırken diğer şüpheli 2 isim gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi.

Vali Erin tarafından yapılan silahsızlanma çağrısı ve ardından yapılan sıkı takip, kentte özellikle maganda kurşunu ile yaralanma ve ölümlerin önüne geçilmesi açısından takdirle karşılanıyor.

Özlem ÇELİK/AJANS URFA

11 Tem 2019 - 13:42 - Asayiş



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Ajans Urfa Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Ajans Urfa hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Ajans Urfa editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Ajans Urfa değil haberi geçen ajanstır.

02

Vatandaş - Daha iki gün önce yenişehir çamlık düğün solunun bulunduğu bölgede düğün çıkışı beş dakika ara ile iki kez en az beşer el havaya ateş açıldı. Herhangi bir müdahale olmadı. Güvenlik güçlerince bu bölgelerde daha fazla tedbir alınmalı. Çünkü şehir olarak yeni çağı, insan olarak halen eski çağı yaşıyoruz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Temmuz 13:42
01

Adil Özturk - Vali ve emniyet müdüründen Allah razı olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Temmuz 13:42

Şanliurfa Markaları

SİZDE BU ALANA REKLAM VERMEK İSTER MİSİNİZ?

+90 (505) 585 67 77
Reklam bilgi